Klimatkompensera ditt företag

Att klimatkompensera för sitt företag är att ta ansvar för sitt företags klimatutsläpp, och därmed vara med och stoppa klimatförändringarna.

Hur kommer jag igång?

Det finns två alternativ om du vill komma igång, dels kan vi hjälpa till med standardiserade men lite omständigare beräkningar, men vi kan också erbjuda ett enkelt sätt att komma igång med direkt.

  • Standardiserade beräkningar: Det standardiserade sättet att som företag beräkna sina utsläpp är att göra en beräkning enligt det så kallade GHG-protollet (GHG står för Green House Gases). Det här är något som alla större företag bör göra, då det ger en verktyg att se hur stora alla olika utsläpp är, vilket i sin tur gör det möjligt att minska de utsläpp som är störst. En annan fördel med GHG-beräkningar är att det är en standard, vilket gör det möjligt att jämföra ens egna utsläpp med andra företag i branschen. Vi hjälper gärna till med det för tjänsteföretag, kontakta gärna oss på [email protected] för mer information.
  • Enkel beräkning baserat på antal anställda: Nackdelarna med GHG-beräkningar är att de är tidskrävande och därmed kostsamma – och ändå inte blir helt exakta. För att få fler att ta steget att ta ansvar för sina utsläpp så erbjuder vi ett enklare sätt att komma igång med att ta ansvar för sina klimatutsläpp. Detta bygger istället på hur många anställda man är (som är helt korrelerat med utsläppen för de allra flesta tjänsteföretag). Beräkningarna bygger på medelutsläppet för en svensk per år (11 ton CO2eq) x en säkerhetsfaktor för att vara på den säkra sidan (vi använder oss av en dubbling, dvs faktor 2) x antalet anställda. Du kan göra beräkningen och intresseanmälan här: https://www.goclimate.com/business

Det är enkelt att komma igång med att ta ansvar för era klimatutsläpp och vara med och stoppa klimatförändringarna – vilket dessutom har många andra fördelar för regionen där klimatprojektet stöttas och för erat företag.

Intresserad? Frågor? Kontakta oss på [email protected]!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *